HIERONNAN JÄLKEEN

  

HIERONNASTA TULEE PÄÄNSÄRKYÄ, 

MUSTELMIA TAI PAHOINVOINTIA?

 

Hieronta laittaa lihaksissa olevia kuona-aineita liikkeelle ja se voi aiheuttaa joillekin pahoinvointia tai päänsärkyä hieronnan jälkeen. Tätä voi ennaltaehkäistä hyvällä nestetasapainolla eli juominen on tärkeä osa hierontapäivää.

Matala verenpaine voi myös aiheuttaa hieronnan jälkeen huimausta. Huimausta tai pyörtymistä voi auttaa, että nousee hierontapöydältä hitaasti ylös ja istuu pöydällä hetken ihan rauhassa ennen kuin nousee ja pukee päälleen. 

Hieronnasta ei saisi tulla mustelmia. Mustelmat kertovat siitä, että hierojan otteet ovat olleet liian rajuja. Joskus asiakkaat voivat jo entuudestaan tietää olevansa mustelmaherkkiä, mutta silloinkin hierojan on otettava otteiden voimakkuus huomioon hierottaessa. Myös erilaiset 

 

LIIKUNTA HIERONTAPÄIVÄNÄ

 

Raskasta liikuntaa tulisi välttää hierontapäivänä, sillä hierotut lihakset ovat alttiimpia vammoille ja toisaalta treenistä ei saa samanlaista hyötyä irti.

Saunominen, kevyt kävely tai muu rauhallinen liikunta sopii hyvin hierontapäivään. Pieni liikkuminen laittaa aineenvaihdunnan liikkeelle ja auttaa poistamaan paremmin hieronnan jälkeen liikkeelle lähteneitä kuona-aineita pois kehosta. 


Katso myös:

Mitä hieronta on?

Hieronnan esteet 

© Koulutetut hierojat · THEME BY WATDESIGNEXPRESS